reader

fc

os test

syntaxerror @ indafoto

Magyarország game over

2009.01.31. 03:06 | Syntax Error | 350 komment

2009. Magyarország. Budapest, XIII. kerület. Házibuli van, jelen vagyunk kb 25en, jó a hangulat, talán picit hangos a zene. Szomszéd jön, panaszkodik, halkítunk. Aztán legközelebb rendőrség jön. A házigazda és egy haver kimennek beszélni a rendőrökkel, a beszélgetés közben a haver előveszi a telefonját és közli hogy lefényképezi az intézkedést. Ehhez joga van, de ez nem számít, a rendőr kiüti a kezéből a telefont. Majd közli: 'Megütött engem, bevisszük.' és már kereshetjük is a srác kabátját, mert vezetik kifele. El is vitték a kapitányságra, a folytatás bizonytalan.

Annak idején ezt ismertük, a rendőrnek még visszaszólni se lehetett, de az a világ azt hittem elmúlt. Ma este kibaszott durván arculvágtak azzal, hogy mégsem. Ebben az országban úgy néz ki, hogy a rendőrnek mindent szabad.

Nem akarok ilyen helyen élni, ahol ez előfordulhat. Kurvára nem. Ennek az országnak kibaszottul semmi jövője nincs.

Címkék: magyarország rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://syntaxerror.blog.hu/api/trackback/id/tr4913665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.02.02. 12:42:54

Házibuliból fogdába - Ilyen ország pedig nincs CXLVII. Szombaton jelent meg először egy blogban a sztori, s most a Zugügyvéd is megírta, egy másik szereplő beszámolója alapján. Egy házibuli miatt mentek ki a rendőrök a XIII. kerületi rendőrök a hétvé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2009.01.31. 12:35:43

@Rocky: Valahogy én nem félek tőle ha igazoltatnak. Vagy bennem van a hiba? Vagy azokban akik eddig igazoltattak?
Milyen a bankrablós habitus? Kívülről meglátszik?
Amúgy biztos ennek is megvan a maga pszihológiája. Valaki friss bankrablás után nem valószínű, hogy ugyanúgy viselkedik, mint az átlag. Persze ez csak egy kiragadott példa.

devadel 2009.01.31. 12:36:30

@ohmyFgod: persze, ez is egy verzió. de nem hiszem, hogy akár te is hiszel ebben. már csak a vita kedvéért vitatkozol. szerintem.

ohmyFgod 2009.01.31. 12:37:48

"Nemtom, engem hamisan tanuzó rendőr jobban zavar mint a zenét bömböltető egyetemisták. Biztos bennem van a hiba. "

Ez a lényeg.

2009.01.31. 12:39:11

ohmyFgod! Itt szerintem a rendör nem szabálytalankodott, hanem a dolgát végezte. Hogy jól végezte -e ezt mi nem tudjuk eldönteni, ugyhogy hagyjuk.A hamis vád pedig megint nem jó, mert a kiscsávó állitását nem bizonyitja semmi! De csak halkan megkérdezem, próbáltál már rendört-engedélye nélkül fényképezni, vagy kamerázni? Próbáld meg .Amugy meg most is azt mondom, hogy a srác sötét volt , gondolom józanul(?) játszotta az eszét és okoskodott a jogait emlegetve. Aztán igy járt!

artanis 2009.01.31. 12:46:53

igen.. házibuliban a házigazda biztosan mindig színjózan meg a haver is. biztosan jól is emlékszik mindenre. biztosan nem szólt be a rendőrnek és biztosan nem küldte el a kurvaanyjába..

és nyilván biztosan így történt az eset.

istenem mekkora egy kamu szar ez.

Eastbay1 2009.01.31. 12:50:01

Gyerekek, azért ez a sztori eléggé nem kerek.
Gyakorlatilag itt arról van szó, hogy kijöttek a zsék habzó szájjal, vérben forgó szemekkel, hogy akkor most itt valakit beviszünk, akármi is lesz. Másik lehetőség, hogy a buliban tuctuc szólt, ők meg eddások.
Tehát szó sem lehet arról, hogy a házigizda&co. félig-meddig beállva flegmázott és/vagy okoskodott, nem megfelelő hangnemben persze.
Igen, persze nincs joga a rendőrnek akkor sem, blabla. Csak a magyar jogrendszer olyan fos, hogy a nyomorult fakabátnak mindenképpen annyi, mivel:
1. vagy nem intézkedett, oldotta meg az ügyet vagy megfelelően.
2. vagy túlzottan is intézkedett, és hát a gyanusítottnak/szabálysértőnek is vannak jogai.
Megoldás: tekerd le a volumét, a rendőrrel meg úgy beszélj, ahogy az oviban tanították.

Eastbay1 2009.01.31. 12:51:13

Nab+ János és Artanis már elmondta a lényeget:)

ohmyFgod 2009.01.31. 12:51:59

@janos551: hanyszor irjam meg le, hogy tele van a net olyan videokkal, amike igazoltatast, rendori intezkedest latni. Lattam mar millio ilyet. Nem kirivo eset. En is felvettem mar tilos helyen parkolo rendort.

A rendor allitasat ugyanugy semmi nem bizonyitja, lol. Annyit tudunk, h kivertek a gyerek kezebol a telefont, majd eloallitottak, mert allitolag megutotte a rendort. wtf? Vagyis szerinted, ha te _nem_ utsz meg egy rendort (mondjuk azt mondod neki h buzi fakabat), es o azt allitja a birosagon, hogy megutotted, es hivatalos szemely elleni eroszakert kell felelned, ahelyett, hogy csak azert felelnel, amit el is kovettel (hangoskodas), az rendben van? Nem akarom elhinni, hogy erre barki azt mondana, hogy igen.

yanchi345 2009.01.31. 12:52:12

@lynx: Ja, azokra gondolsz, akik 2001-től elherdálták, amit a Bokros-csomag megspórolt rajtunk? Én ott voltam, amikor a Terror Háza az alapítványhoz ömlő állami pénzekből épült, barátom, annyi pazarlást még életemben nem láttam (igaz, szoci beruházást nem láttam ennyire közelről). Légy erős, az egyik kutya, a másik eb.
Az országot meg az vitte csődbe, hogy nem voltunk hajlandóak 1995 óta semmi változtatást nemhogy támogatni, de eltűrni sem.

Silly 2009.01.31. 12:55:28

Mi az, hogy milyen stílusban szólt a rendőrhöz?

Ez teljesen érdektelen.

A rendőr dolga a rend fenntartása, nem pedig a nevelés. Akárhogy beszélnek vele nincs jogában erőszakot alkalmazni, azonnal vádakat koholni, amikor elment rendőrnek tudta hogy halom ember nem fogja szeretni. Viselkedhet normálisan, ezzel elismerést/megbecsülést kivívva, egy lassú folyamat eredményeként peddig a közvélemény megváltozását hozná egy ilyen viselkedés- így viszont semmi nem fog változni, az emberek megszívják és rühellik őket, ő pedig tovább ápolgatja a kicsipöcs komplexusát.

óóóó 2009.01.31. 12:56:13

@bs: akkor inkább azt írom, hogy volt pár gyerek aki szart a törvényekbe. így jó. és akkor kiscsákók-rendőr: 1:1

ohmyFgod 2009.01.31. 12:57:14

Nem értitek, vazzeg? Lehet, hogy a csávókám már bőven jól érezte magát, és beszólt a rendőrnek, vagy azt mondta neki "mit ugatsz itt, mi csak bulizunk bazdmeeeeeg". Ami nem szép dolog. Kurvára nem szép beszólni egy rendőrnek.

Nade ezért nehogymár HIVATALOS SZEMÉLY ELLENI ERŐSZAKÉRT KELLJEN FELELNIE, basszátok meg! Ennyire nem fogjátok fel miről van szó? Bazdmeg kapjon 2 év felfüggesztettet azért, mert arcoskodott a telefonjával a rendőr előtt? Ne legyetek hülyék.

Eastbay1 2009.01.31. 12:57:27

OMFG: vedd már észre, hogy valszeg ez csak a sztori rövidített változata! Azért én megkérdezném a yardokat is, hogy valójában mi történt.
Meg abba is gondolj bele, hogy hányszor igazoltattak már és ebből, hányszor akartak hamis vádak alapján bevinni. Mert nálam ez az arány kb. ötvenből semmi.

ohmyFgod 2009.01.31. 13:00:53

@Eastbay1: vedd már észre, hogy ezt már kurva régen észrevettem. De ti vagytok azok, akik csak a saját verziótoknak hisznek, pedig ugyanúgy alig tudtok valamit, mint én.

HA tényleg megütötte a rendőrt, feleljen a geci.
De ha valóban nem támadt rá, a rendőr pedig azt állította, akkor példás büntetést a zsernyáknak.

(egyébként az egyik hozzászóló, aki ebben a témában a rendőr pártján állt, azt írta, hogy volt a környékükön is olyan részegeskedő, akit ilyen szöveggel vittek csak be, pedig "csak" üvöltözött)

hetvenhet 2009.01.31. 13:01:26

Nem hagytok aludni másokat, és mégis ti érzitek úgy, hogy okoskodni, felvételeket készíteni jó ötlet? Gondolom a csávó egyértelművé tette, hogy befizeti a tízezer forintos bírságot és ugyanott folytatja.

Igazából két pofon járt volna a flegmázásért, de rendőr ilyet ne csináljon. Helyette ráijesztett kicsit, ahogyan kell.

Vismajor01 2009.01.31. 13:01:32

@devadel:
Visszamenjél. Nyald a rendőrök seggét ott, ahol meg is érdemlik.

artanis 2009.01.31. 13:02:39

@ohmyFgod: ja, mert te egyből elhiszed ezt a sztorit.. 4 mondatból. minden alátámasztás nélkül. majd ha vádat emelnek ellene, akkor lesz róla papír, felteheti.

aztán lehet h tényleg megütötte a rendőrt az ártatlan kis bulizó. csak elő kell adni valahogy máshogy..

Malachi 2009.01.31. 13:03:04

Érdemes józanul végiggondolni a dolgot, sokan itt is - legalábbis a hsz-ekből ez derül ki - csak politikai hovatartozás alapján tudják értékelni a posztot. Mi értelme belekeverni itt is a komcsikat vagy morvait? Itt is jól látszik, hogy milyen rossz az, ha a politikához igazítja valaki a világképét és képtelen kialakítani valami egyéni gondolkodásmódot. Vagy akár logikusan végiggondolni az esetet.

A politikának/törvényhozásnak itt egyetlen sara van az, hogy máig nem létezik használható törvény az ilyen esetekre.

Mások már leírták, nem feltétlenül akarok itt okoskodni, csak annyit mondanék, hogy létezik olyan, hogy társasházi szabályzat (vagy mi is) szóval 22 óra után stb. TILOS lenne bármilyen zajt is csapni. Ezt mondjuk 10-ből 8-an telibeszarják, mert tudják, hogy lófaszt nem tehetnek velük, én legalábbis nem hallottam olyanról, hogy valakit ilyenért megbírságoltak volna. Ettől persze az emberre ráhívják a rendőrt, mert mit lehet tenni, ha a sok okos nem hallgat sem a társasági normákra, sem a jó szóra.

Számomra eddig érdekes a történet, a többi csak mese. Két gondolom részeg fiatalt, akik a haverokkal zavarták a lakókat, megszopattak a zsaruk. Törvényesen nem tehettek mást, az arcok talán pattogtak kicsit, nem volt nehéz fogást találni rajtuk. De hisz ilyen még nem volt! NEM-ZET-HA-LÁL!!! Komancsveszély! Liberális métely!

Mi a lófasz? Felejtse már el mindenki a frusztrációját, és legalább a hétköznapokban, mi egymás között próbáljunk normálisan élni. Nem hiszem el, hogy a legapróbb marhaságok miatt is azonnal picsogni kell, hogy így a politika, meg úgy a kurvaország.

Éppen ezt akarják elérni.

ohmyFgod 2009.01.31. 13:03:27

@óóóó: Igazad van. Te beszóltál nekem, én pedig véres masszát csinálok a fejedből, úgy összeverlek. A szádba pedig beleszarok, és átmegyek rajtad egy traktorral. 1-1

(csak rá akarok világítani, hogy mekkora baromság ez az 1-1, hiszen vannak dolgok, amik nincsenek súlyban egymással)

Eastbay1 2009.01.31. 13:03:27

Don't be Silly. A rendőr sincsen fából b+, ha beszólsz neki nála is felmegy a pumpa. Gondolj bele, ha nekiállok egy kalapácsal szétverni a kocsidat, neked sincsen jogod szétverni engem, pedig mennyire érthető és indokolható lenne.
A rendődök társadalmi elismerését, megbecsülését meg szerintem nem úgy kellene kezdeni, hogy okoskodunk meg elküldjük az efbe.

óóóó 2009.01.31. 13:05:30

@Silly: ne legyél már faszparaszt.
mi az hogy érdektelen a stílus, ha odamegyek anyádhoz és lekurvázom, akkor az számodra érdektelen?

a rendőrnek bizony a nevelés is a dolga, ez az amiben nagyon nincs igaza pár posztolónak. a rendőr amikor nyilvánvalóan bűntetés helyett ejnye bejnyével továbbenged és csak szigorúan néz rád akkor nevel. vagy jobb lenne ha mindenért szarrá bűntetne. nem kéne átesni a ló túlsó oldalára. Örülj, hogy figyelmeztet a hangos zenére és olyankor nem kell köcsög gyereket játszani és videózgatni.

óóóó 2009.01.31. 13:06:25

@ohmyFgod: naív kistacskó vagy, ha ezt hiszed.

Vismajor01 2009.01.31. 13:06:58

@Silly:
Totally vouch. Teljesen így van.

segitoember 2009.01.31. 13:07:56

@ohmyFgod: "egyébként az egyik hozzászóló, aki ebben a témában a rendőr pártján állt, azt írta, hogy volt a környékükön is olyan részegeskedő, akit ilyen szöveggel vittek csak be, pedig "csak" üvöltözött"

Azt én írtam.
Az illető pedig "csak üvöltözött" hajnali háromkor hétköznap egy lakótelepi ház előtt és családírtással fenyegetőzött. És a rendőrök kijöttek és mondták nincs mit tenni, baj nem történt, az illetőt hazakisérik. Tíz perc múlva visszajött és folytatta. Akkor jött a "trükk". Mivel nem volt más eszközük a távoltartására, hogy az a párszáz ember mondjuk aludni tudjon. A poén az, hogy ez azután többször is előfordult és akkor már rutinból, elsőre elvitték.

ohmyFgod 2009.01.31. 13:08:50

@artanis: omfg
nem hiszem el a sztorit, de egyelőre az ismert információ alapján alkotok véleményt, teszem mindezt anélkül - pl veled ellentétben - hogy teljesen kizárnám a másik lehetőséget. Mondom én, a rendőr pártján állok, ha a gyerek megütötte, megtámadta.
Igazatok van, hogy a rendőr nincsen fából. Ha nekem pl egy mitugrász anyázna, lehet lenyomnék neki egyet. DE!
Szerintem százszor inkább keverjen le neki a rendőr egy nagy makarenkói pofont, minthogy esetleg megvádolja hivatalos személy elleni erőszakkal.
Meddig magyarázzam még, hogy megértsd mire akarok kilyukadni?
De ha megint azzal jössz, hogy a gyerek pártján állok, akkor sírva fakadok.

yanchi345 2009.01.31. 13:11:52

@avirex801: "mondom ismerem a KRESZ-t sofőr vagyok", rendben, akkor tudod azt is, hogy meg kellett volna állnod. Ez a különbség a macisajt (elsőbbségadás kötelező) és a STOP-tábla (Állj! Elsőbbségadás kötelező) között. Ha a rendőr ezért megállít, igaza van. És nem kell megmagyarázni, hogy úgysem járt arra senki, mert neked épp elég volt, hogy a rendőr arra járt.
Több, a szabályokat betartató rendőr kéne nappal is az utakra.

Eastbay1 2009.01.31. 13:12:42

OMFG: nem tudom mit értesz a rendőr példás büntetése alatt, de én mondjuk max egy figyelmeztetést adnék neki (nem tudom a rendőrségnél mi ennek a pontos neve). 3 figyelmeztetés ér egy kirúgást, mint az iskolában. Nem hinném, hogy ilyen kis suttyók miatt az egzisztenciájával kellene felelnie.
Egyébként az én szomszédom nyomozó, két éve az utcánkban levő nyaraló riasztóját elindította a qrva nagy szél, a tulaj a világ másik végén. A riasztó meg már vagy 8-10 órája szólt, rendőr barátunk meg szó nélkül átmászott és leverte azt a sz@rt. Joga volt hozzá? Nem. Helyesen cselekedett? Igen. Nem minden fehér meg fekete.

ohmyFgod 2009.01.31. 13:13:55

@segitoember: na, de kérem szépen! Nincsen törvényünk arra, hogy egy ilyen mocskos, üvöltöző részeget bevigyen a rendőr?
Hát akkor itt van valami kibaszott nagy probléma.

Nem értem miért kell a "trükk". Ami akár x hónap felfüggesztettet is jelenthet. Miért nem viheti be? Nehogy már ne legyen módja rá, és csak ilyen ótvar hazugságokkal tudja elérni a célját?

GameOver 2009.01.31. 13:14:58

Én elhiszem amit ír. (Nem csodálkoznék ha valóban így történt volna). Egyrészt mert hajnali 3kor küldte be a posztot az első felindulásából valószínű. És 100%ban egyetértek vele. (A kamerázós gyerekkel nem)
Én most akarok beköltözni egy panelba, de épp ezért erősen gondolkodok rajta. Nem szoktam hetente bulit szervezni (csak mondjuk évente egyszer a kertben, de a 6 szomszédból 1 úgysem állja meg hogy ne szóljon be (legalább rendőrt nem hív)). Szeretek zenét hallgatni, filmet nézni - mindezt hangosan. Onnantól hogy beköltözök a sok öregasszony közé akinek túl jó a füle, hagyjak fel ezzel a jó szokásommal? :) Akkor inkább nem.

artanis 2009.01.31. 13:16:07

@ohmyFgod: senki nem zárja ki a másik lehetőséget.
csak egyszerűen szvsz _kamu_ az egész.

(nyilván ha minden ok nélkül megütötte a rendőr a gyereket.. és minden ok nélkül vádat emel, az ellen tenni kell)

segitoember 2009.01.31. 13:17:49

@ohmyFgod:
Igen. Pont ez a probléma.
De erről nem a rendőrök tehetnek.

Egyébként másnapra mindig szabad volt az illető, tehát semmilyen vádemelés nem történt, csak bevitték éjszakára hogy kipihenje magát. De most őszintén, mi a fasz csináljanak?

artanis 2009.01.31. 13:17:58

@GameOver: a timestamp aztán nemjelent semmit.

ohmyFgod 2009.01.31. 13:19:31

@Eastbay1: Nézd. Mindenki hibázik. Ránk is hívtak már ki rendőrt buli miatt (érdekes, hogy akkor kurva halkak voltunk más alkalmakhoz képest, de az mind1 :P). Nem lett belőle semmi. Megkért a yard, h halkabban, mert nem szeretnének még egyszer visszajönni, úgyhogy mi utána lapítottunk, mint szar a fűben, hiszen még kicsit voltunk (15-16). De ha részeg lennék, és nem tudnám magam konrtollálni, anyáznék egy egészségeset a zsarunak. Akkor nem tartanám fairnak, ha hivatalos személy elleni erőszak miatt kéne felelnem, holott nem követtem el.
Mi az én problémám? Ne felelj súlyosabb cselekményért, mint amit elkövettél. Én csak ennyit mondok, mégis beszólnak.
(tényleg, inkább adjon egy pofont)

átlátó 2009.01.31. 13:19:35

Utálom, ha a szomszédomban már "lehalkulva" úgy házibuliznak, hogy én akaratom ellenére is részese vagyok. Mert ezt az élményt nem fizettem be a közös költséggel, ugyanis én nem zavarom azzal, hogy nem zavarom. Azért. Amúgy meg éljen a rockabilly! Én pofán is basztam volna a békesség jegyében.

Eastbay1 2009.01.31. 13:20:00

Egyébként meg szerintem az Indexnek le kellene venni ezt a posztot a főoldalról, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy történt feljelentés a rendőr ellen. Ha nem történt, akkor ezt a bejegyzés csak simán megalapozatlanul rontja a XIII. ker. RFK (mindegymilyen) hírét. Fújpestről meg a Szabolcs steet 3,5 perc, szóval nem ártana utánajárni a dolognak, mielőtt következményei lehetnek.

efhábé 2009.01.31. 13:21:03

@423ft: V@zze, itt mindenki gyengeelméjű?

Leírta a srác, hogy a szomszéd kérésére halkítottak a zenén.
A szomszéd nyilván nem elégedett meg a mértékkel, de ahelyett, hogy még egyszer szólt volna, kihívta a rendőröket. Nincs ezzel gond, hívja.

De hogy már ott tartsunk, hogy az eljárás rögzítése provokálás?
A rendőr a munkáját végzi, remélhetőleg a munkaköri leírásának megfelelően. Ha ezt rögzítik, az miért provokálás? Valószínűleg nem egészen úgy történtek a dolgok, ahogy azt a szabályok előírják, ezért volt probléma a felvétel.
Továbbá, mennyiben oldja meg a hangos zene problémáját az, hogy az ott jelen levő 25 emberből egyet elvisznek? A maradék 24 nem tud ugyanúgy zajongani tovább?
Nehogy már gratuláljunk a rendőrségnek azért, mert a csendháborítás megszűntetése helyett bevittek egy embert teljesen fölöslegesen.
Komolyan mondom, funkcionális analfabéták pötyögtetik a billentyűket, aztán néha valami magyarra hasonlító is belekerül a szövegdobozba...

ohmyFgod 2009.01.31. 13:22:04

@segitoember sokan azzal érvelnek ugye, hogy fasz volt a gyerek, ezért megérdemli amit kap.
LEhet, hogy ez az én rögeszmém, de egy hivatalos személy elleni erőszak (vádja) kicsit soknak tűnik nekem egy - esetleges - beszólás, hangoskodás miatt.

ohmyFgod 2009.01.31. 13:25:39

@segitoember: azt még nem tudjuk. Remélem lesz folytatása a cikknek.
De ugyebár azzal az érvvel vitték be, h megütötte a rendőrt.

Eastbay1 2009.01.31. 13:28:11

OMFG: ezzel én is egyetértek, csak sajnos az a helyzet, hogy a rendőrnek való beszólásért nem kap semmit (pártízezer és a felfügg között valahol). Beleröhög a bíró meg a yard képébe, aztán flegmán becsengeti a zsét. A jövő héten meg kezdi elölről.
Szóval semmi visszatartó, nevelő ereje nincs.
Ha viszont kap 1 év letöltendőt a kötsög, akkor majd ő is elgondolkodik, meg a másik 24 bulizó is, hogy érdemes volt-e.
Szóval szerintem erkölcsileg ezzel nincsen probléma, (a cél szentesíti az eszközt), jogilag meg ki nem sz@rja le (ha már ilyen a jogrendszerünk meg a törvényeink).

segitoember 2009.01.31. 13:35:10

@ohmyFgod:
Szerintem biztosan nem. Különben a jogvédők újabb fogást találnak, amivel még jobban lazíthatnak a maradék eljárási jogokon.

thorpe (törölt) 2009.01.31. 13:35:40

Na mármost, a rendőri intézkedésnek mindenki köteles magát alávetni.

Ezen számomra érthetetlen módon néhány fenti idióta meglepődik és diktatúrát kiált. Pedig egyszerűen nem is lehet másként elképzelni egy kicsit is modern államot. Szerintetek lehet úgy bűnt üldözni, rendet tartani, stb, hogy a rendőrnek kell könyörögnie? Ez abszolút nonszensz, azért rendőr, azért ő a rendőr, hogy az állampolgár engedelmeskedni tartozzék.

Ez természetesen a fene nagy szabadság egyik korlátja, ami valójában egy általános korlát: a jogszabályokat köteles mindenki betartani. (A fenti szabályt a rendőrségi törvény írja elő.) Alkotmányos jog a jogorvoslat is, akinek nem tetszik a rendőr intézkedése, az panaszt tehet, ami, úgymond, nem halasztó hatályú.

A rendőrök nagy része meglepően udvarias, már csak azért is, mert ő mindig sokkal többet veszíthet egy fölösleges pofonnal, mint a mindig ártatlan állampolgár (munkanélküliség, katonai bíróság...)

Az meg a másik kapitális baromság föntről, hogy a kádári reflexek, meg így meg úgy, tudniillik a hivatásosoknak 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba lehet menniük. Mivel sok területen egy év szolgálati időt 1,2 évnek kell a nyugdíj szempontjából számolni (és a tanulmányaik is beleszámítanak), 45 évesnél öregebb rendőrt alig-alig látni.

Arra talán senkit nem kell emlékeztetni, hogy a rendszerváltás húsz éve volt.

Aki akkor rendőr volt, és még ma is az, a jeles esemény idején nem lehetett semmiféle pozíciója.

Magát, a bejegyzésben szereplő esetet nem akarom megítélni, nem voltam ott. Az biztos, hogy ha a járőr azt mondja, tegye el a kamerát, akkor el kell tenni.

Zajgyár 2009.01.31. 13:35:43

@hagyma: Te mondd csak, hagyma... Melyik időzónából osztod az észt az USA-ról?
Hozzászólásod időpontja (11:23) meglehetősen aláássa annak kredibilitását.

"vagyunk kb 25en, jó a hangulat, talán picit hangos a zene"
Vazze, ha 25-en vagytok, kurva mindegy, hogy milyen hangos a zene, egy 25 fős bebaszott társaságra a szomszédban asszem én is ráhívnám a rendőröket.
Menjenek egy kocsmába a kisköcsögök.

25-en...
Faszom!

ohmyFgod 2009.01.31. 13:37:52

@Eastbay1: hát nem tudom, azért most egyetemistaként hozzám vágnának pár tízezer forintos bírságot, hirtelen azt sem tudnám honnan fizessem ki. Egy átlag magyar állampolgárnak pár tízezer nem semmiség szerintem.

Az 1 év letöltendő, már nagyon súlyos túlzás, aminek káros jelzése lenne a társadalom irányába. Ha véletlenül is elbaszol egyszer valamit, vagy nem vagy szimpatikus a rendőrnek, bármilyen mondvacsinált indokkal behúzhatnak 1 évre? Túlzás. Nem szerencsés, ha mindenki a fülét-farkát behúzná a rendőr előtt, mint a cucilizmusban.
Az alapvető tiszteletet viszont meg kell adni.

Valahol a kettő között van a helyes út.

thorpe (törölt) 2009.01.31. 13:41:11

@ohmyFgod: az intézkedésnek való passzív ellenszegülés szabálysértés. Szabálysértés miatt is elő lehet állítani.

Azt egyébként simán kinézem a járőrökből, hogy bekamuzták a hivatalos személy elleni erőszakot, hogy összeszarja magát a srác.

Ez arra lenne példa, amikor a rendőr is visszaél a jogaival egy kicsit. (Persze mondhatjuk, hogy nyilván nem az állomány jogi végzettségű tagjai fognak éjszaka rohangálni a házibulikra...)

thorpe (törölt) 2009.01.31. 13:42:46

@Recskarészer: ebben van valami, ennyi ember símán elnyomja a zenét :D

zalatgal 2009.01.31. 13:54:39

Szerintem az összes rendőr homoszexuális, kivéve azt az öt biszexet, aki a Zsanettet megerőszakolta.

Ando · http://szallamadar.blog.hu/ 2009.01.31. 13:54:53

Már ne is haragudjatok, de kurv@ ostobák vagytok, vagy csak ennyire nem gondolkodtok, ha azt gondoljátok, hogy ilyet BÁRMILYEN körülmények között is megtehet egy rendőr. Ugyanis ő RENDŐR. Rend-őr. A rend betartatása a feladata, és példát is kell mutatnia, és neki véletlenül sem szabad a legkisebb kihágást sem elkövetnie. Pláne nem HAMIS VÁDDAL bevinnie valakit. A srác emberkedett a rendőrrel? Nem szép dolog, de NEM TÖRVÉNYTELEN. Igaza van a postolónak, h elmúltak már azok az idők, hogy a rendőrnek mindig igaza van. (legalább is el kellett volna múlnia). De az, aki más véleményen van, gondolkodjon el azon, hogy majd akkor is ezt fogja mondani, ha VELE TÖRTÉNIK mindez? Vagy veletek persze ez nem fordulna elő, mert ti mindig előre köszöntök a T. Szervnek, és mindig igazat adtok neki, és ti örömmel mentek vele a cellába, ha ő azt parancsolja, és meg sem próbáljátok az igazatokat hangoztatni. Mert akkor viszont szerencsétlen balf@szok vagytok, és meg is érdemlitek ezeket.

Zendorr 2009.01.31. 14:00:10

Nálunk történt egyszer: szintén házibuli. Jön rendőr, hogy halkítsuk le a zenét. A rendőr bejön a lakásba, engedély nélkül. /Magánlaksértés/. a rendőr minden szívfájdalom nélkül megmagyarázza, hogy neki ehhez miért VAN joga(miközben nincs). Továbbá rágalmazás. Fenyegetés. Nevét, igazolványszámát nem engedte feljegyezni, nem igazolta magát. Más kérdés, hogy ismerősök révén a körmére lett nézve. Köv. hét elején kisiskolásokat kísérgetett a zebránál...

Zajgyár 2009.01.31. 14:10:32

@Ando: Öcsisajt, ha 25 részegre ráhívják a rendőröket mert nem tudnak aludni, az szvsz tényleg a REND betartása miatt van. 25 bulizós hajnali 2-kor nem REND, ha meg még nem is fogadnak szót, akkor megérdemlik. El kellett volna menniük egy szórakozóhelyre, akár egy egész kocsmát is kapnak 25-en!

Ezzel együtt nem érzem magam szerencsétlen balfasznak, inkább törvénytisztelőbbnek, mint egyetemista koromban.

Akkor pl nem vettem soha bérletet, ha kérte az ellenőr, a kiállásommal és verbális agresszióval megfélemlítettem az ellenőröket, elzavartam őket a faszba. Meg azokat a buher bölcsészeket is kilöktem a buszajtón, akik emiatt rendszeresen beszóltak.
Szomszédoknak is osztottam a lapot rendesen.
Azér' párszor betörték az orrom bulihelyen, szóval volt némi böjtje is a dolgoknak. Féktelen fasz vagyok, nem tagadom, akit néha rendre kell utasítani különben elszáll az agyam.

Namoshogyha ilyen jófej partiarcokat látnék a szomszédban mint amilyen én voltam, ráadásul 25-öt, hívnám a rendőröket h állítsák vissza a rendet (mielőtt én dobom ki őket a gecibe).

Vagy 25 ember a szomszédban hajnali kettőkor nálad rendnek számít??? Házirendnek? Hol élsz te, szatyorban?

25 köcsög...
Faszom beléjük...

Zajgyár 2009.01.31. 14:15:18

@Zendorr: "ismerősök révén a körmére lett nézve"
Kemény vagy ecsém!
Olyan tesiből felmentett típusnak tűnsz, akit általánosba' mindig a fűtéshez nyomtak!

GameOver 2009.01.31. 14:30:19

@Recskarészer:
Mekkora suttyó vagy te :D
Régen te megtetted, most nem teheti senki.
Faszom az olyan embereke akik rendőrt hívnak a szomszédjukra. Inkább.
Szerencsétlen balfasz vagy. És rendőr.

Kúrcsány Ferenc 2009.01.31. 14:32:22

Recskarészer baszd telibe az ÁVÓs kurva anyád te patkány.

thorpe (törölt) 2009.01.31. 14:41:14

@Zendorr: 39. § (1) A rendőr magánlakásba bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül nem léphet be, illetve nem hatolhat be, kivéve
a) segélyhívás esetén vagy öngyilkosság megakadályozása céljából;
b) bűncselekmény elkövetésének megakadályozása, megszakítása, vagy a bűncselekmény elkövetőjének vagy gyanúsítottjának elfogása és előállítása céljából;
c) közveszély, továbbá az életet vagy testi épséget fenyegető közvetlen veszély elhárítása, illetőleg az ilyen veszélyben lévők kimentése érdekében;
d) rendkívüli vagy tisztázatlan okból bekövetkezett halálesettel kapcsolatos intézkedés megtételére;
e) végrehajtási eljárás lefolytatása céljából, ha az abban való közreműködés - jogszabály alapján - a Rendőrség számára kötelező;
f) az elővezetés végrehajtása érdekében;
g)
h) a szabálysértést felszólítás ellenére folytató személy előállítása céljából;
i) személy- és létesítménybiztosítási intézkedés [46. § (1) bekezdés c) pont] végrehajtására;
j) ha ez előállítás a törvényben meghatározott egyéb okból szükséges.

thorpe (törölt) 2009.01.31. 14:43:14

Még egyszer mondom egyébként, hogy nem abban különleges a rendőr, hogy engedelmeskedni kell neki (ez valójában természetes, minden hatóságnak kellene), hanem mert a munkája jellegéből fakadóan azonnal kell engedelmeskdni az intézkedésnek, és csak utólag lehet panaszkodni.

Rá Dios 2009.01.31. 14:50:57

@Kúrcsány Ferenc:
Te civilben mi vagy, hogy így beszélsz? Embernek látszó tárgy?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.01.31. 14:53:00

@Malachi:

Gratulácó. Jó látni, hogy van még aki a dolgok mélyére képes és akar nézni.

Zajgyár 2009.01.31. 14:54:10

@GameOver:
Suttyó geci fasz vagyok, egy kibaszott zabolátlan bunkó, ez a sikerem titka :D

Nyilván vagyok olyan viszonyban a szomszédaimmal, hogy először megbeszélem velük az ügyet. Szeretnek a szomszédok, a 10 évvel ezelőtti bulik ellenére is, bár mi a hangolás után mindig letoltuk az arcunk valami késdobálóba, nem buzultunk 25-en egy lakásban mint a faszarcú majom bloggoló.

Nem is fordulna ilyen elő a szomszédaimmal.

Ha valamelyik mégsem hagy aludni 24-ed magával, akkor nincs mit tenni, jöhet a jard.
Ha kicsit buliznak az arcok, valószinű nem nálam fog elszakadni a cérna, jók az idegeim.

Tudod, számtalan olyan dolgot tettem, amit ma már nem tennék vagy nem tehetek. Például a 20-as éveimet végigszáguldoztam sportmotoron, 280-nal ahol csak lehetett. Túléltem minden nagyobb balesetem minimális sérülésekkel. A trafipaxok előről fotóztak, nem volt objektív felelősség, rendőrök nem értek utól. Hát integettem a trafipaxnak, mindig rokon vezette a motort ha kijött valami bünti. Ma már más a helyzet, konszolidáció van :)

Egyébként te is megteheted, de tudod mi a különbség kettőnk között? Az, hogy én kétkilónál estem a motorral, felálltam, leporoltam magam, mivel egy geci szerencsés alkatom van. Te meg nem. Ráadásul lehet hogy olyan csóringer, hogy még sportmotorra sem telik :D

Ma már nem küldöm a BKV-n vagy 15 éve, sőt motorral sem, más a szórakozásom.
Hiszen mindig is lesz határterület ahol a szabályozás laza és kihívást találnak a magamfajta kalandorok...

@Kúrcsány Ferenc:
Pityukám, te egy boldog ember lehetsz. Látom rajtad a felhőtlen "magyar mosoly"-t, amit így jelölnek a weben :(

Csúfy 2009.01.31. 15:08:41

Ez tetszik. Ugy latszik mindenkinek tele a farka. 2008. nyara. Betortek hozzank. Rendorseg ki orak mulva. Majd megkesobb a helyszinelok, akik aztan ott felejtettek a szerszamaikat. 2009 januar felnyomtak a kocsimat. Nem az ertek, hanem a teny miatt mentem a rendorsegre: Telefonalhatok?(gondoltam, mivel csak az autotelefonomat vittek el, amivel viszont auto nelkul nem tudnak mit kezdeni ertesitem szeretteimet, hogy kesek). Termeszetesen. Honnan? Nem tudom. Hat basszak meg.

Zughekker Zita · http://zughekker.blog.hu 2009.01.31. 15:20:42

Nem olvastam végig az összes kommentet, VISZONT. A csávónak joga van a rendőrt, mint közhatalmat gyakorló személyt lefényképezni. [l. wikipedia közszereprő szócikke] Joga van, viszont eléggé hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki úgy gondolja, hogy ha joga van, akkor lehetősége is.

Parajpuding 2009.01.31. 15:22:21

Én is rátok hívtam volna a rendőrt. "Kurvára kibaszottul" idegesítenek az olyan kisköcsögök, akik csak bömbölő zene mellett képesek jólérezni magukat. Racsnizzál otthon kisbarátom, az legalább nem zavar senkit. Vagy ha mégis a bömbőlő zenétől akarsz delíriumba esni, akkor tegyél a fejedre egy fejhallgatót, vagy menjetek el egy szórakozóhelyre. Ha meg végképp házibulit akarsz, vedd a fáradtságot és szólj a szomszédoknak előre és kérd a megértésüket. Ennek az országnak az olyanok miatt nincs jövője, mint a magadfajták.

fraki 2009.01.31. 15:23:49

A helyzet az, hogy egy normális emberben már a felvezető sztoritól felmegy az agyvíz, és nemigen tud azonosulni a ti áldozati szerepetekkel. Olyannyira felmegy az agyvíz, hogy erkölcsileg még elégtételnek is érzi azt, hogy a csákó megszívta.

Szóval itt van egy poszt, ahol valakik geci gusztustalanul viselkedtek, aztán most meg kellene a kicsi szívüket érteni, merthát jogtiprás történt. Hát, jogtiprás történt. Semmi sem olyan tökéletes. Itt most spec. nem is olyan nagy baj.

Szeretnék egy posztot olvasni a környező lakóktól is, hogyan élték meg a történteket.

thorpe (törölt) 2009.01.31. 15:31:18

A wikipédia nem épp autentikus, az hogy fényképezni van-e jog, vitatott vagy legalábbis vitatható. (Azt se sikerült az ORFK-n belül megnyugtatóan eldönteni, hogy van-e a rendőrnek joga a saját telefonjával fölvenni a saját intézkedését).

A lényeget viszont te nem érted, ugyanis ez végülis irreleváns. Ha a rendőr int, hogy állj meg a kocsival, megállsz, nem? Ha eltereli a gyalogosforgalmat, mert bombariadó van, nem mész át rajta testcsellel, pedig amúgy azt csinálsz amit akarsz. Ez így normális.

Nem kell egyetérteni, lehet mindenkinek véleménye, van mindenféle jogorvoslat és fórum.

A jogállamisághoz hozzátartozik, hogy az állam szervei érvényesítik akaratukat.

Ettől még magam is azt gondolom, hogy minden panaszt ki kell vizsgálni, a következtetést le kell vonni. De egy rendőri intézkedés során az van, amit a rendőr mond, és ő felel is érte. (Lásd Pásztor Albert ügyét, pedig ő nem kis hal.)

fraki 2009.01.31. 15:33:09

Mégvalami.

Kicsit hányinger ez az áttételesdi. Hogy tudniillik egy jogsértésből fakadó fonákoldali jogsértés miatt kéne pampogni.

Én inkább úgy látom, hogy az itt (a szavakat kicsit félrehasználók által) funkcionális analfabétáknak stb. kikáltott kommentezők erkölcsi érzéke rendben van. A problémák gyökere ti vagytok, drágáim, nem a zsaruk. Erről érdemes beszélni, aztán ha ez rendben van, forduljatok a Bunkók Jogvédelmi Szervezetéhez.

Zajgyár 2009.01.31. 15:33:51

@Zughekker Zita:
Persze, lefotózhatod, jogod van hozzá.
Rendőr meg utasíthat hogy rakd el.
Ha ellenszegülsz, erőszakkal elveheti, utána már nincs lehetőséged sem fotózni :D

Jó hülye, aki király létére mattba lép és szidja a bástyát hatáskör túllépése miatt.

fraki 2009.01.31. 15:47:34

Nem, egyszerűen nem lehet megállni.

„talán picit hangos a zene” - muhaha.

„Szomszéd jön, panaszkodik, halkítunk. Aztán legközelebb rendőrség jön.” - aham, tehát a szomszéd panasza után is hangosak maradtatok. Nincs bocsánat.

És akkor utána egy ilyen poszt, egy ilyen kispistásan modoros, túldramatizált címmel.

Hát ez tényleg game over.

Zajgyár 2009.01.31. 15:55:49

@thorpe:
"A jogállamisághoz hozzátartozik, hogy az állam szervei érvényesítik akaratukat."
Bár nem vagyok jogász, de szvsz ez minden államisághoz hozzátartozik, a jogállamisághoz konkrétan szerintem az, hogy a szervek csak a törvényben kapott jogokkal élhetnek a törvényben előírt kötelességeik ellátásához.

A szabad ember meg mindent megtehet amit nem tilt jog.

Érdekes, hogy néhány ember igazságérzete azt diktálja, hogy hajnalban 25-en egy lakóházban lehet tivornyázni, és ehhez még a rendőröknek sincsen köze, meg még kekeckednek is a rendőrökkel, ahelyett hogy mosolyogva, barátságosan leszerelték volna azzal hogy "elhúzunk egy kocsmába, biztosúr"
Persze, ez némi önérzet csorbulással jár, de néha jobb mint a vérző orr vagy a fogda.

"The night of the fight, you may feel a slight sting. That's pride fucking with you. Fuck pride. Pride only hurts, it never helps."
- Marcellus Wallace

Zajgyár 2009.01.31. 15:57:47

@fraki: Nem értem miért bagatellizálod. Hát nem látod, hogy ez a helyzet maga a nemzethalál, a demokrácia és a jogállam halála??!!!

fraki 2009.01.31. 15:59:55

@DaveSlim: van egy kis gond az ilyen hangoskodó esetek és mondjuk a rossz helyen parkolás párhuzamba állításával. Bár mindkettő "szabálysértés", meg a rossz helyen parkolásnak is lehetnek hosszú, bosszús következményei mások számára, a túl hangos bulizásnak mégis tipikus és elmaradhatatlan karakterisztikája, hogy másokat folyamatosan kínoz. Nemcsak egy bibi, nemcsak egy "gyorsan-hajtottam-megfizetek érte", hanem rajtad kívül embereket folyamatosan _kínoz_.

Persze a rendőrnek nem szabadna érzelemből viselkedni ilyenkor sem, de hát ő is emberből van, mint ahogy te is, ami jól látszik abból, milyen kreatív (és szánalmas) nyugdíjasozással próbálod leszólni a más véleményt képviselőket.

Zajgyár 2009.01.31. 16:03:19

@fraki: Ja, tényleg más, most jut eszembe, hogy Guantanamo-n is alvásmegvonással kínozták a rabokat, nem azzal hogy tilosban parkoltatták az autóik!

adfly 2009.01.31. 16:05:50

Az országnak nem ezért nehéz a jövője-múltja.

Éltél külföldön? Tudod miről beszész?

Kollegámék "jókedvűen" hangoskodtak, jött a közeg, részegen beszóltak neki, két este a sitten.
A srác mondta később, hogy teljesen jogos volt, nincs ezzel semmi baj, f@sz volt, vállalta a felelőséget.
A hétköznapi ember felelőségérzete az egyik óriási különbség nyugat meg az otthon között.
A zsaruk itt sokkal keményebbek.

RobinWarez 2009.01.31. 16:16:05

1. Van olyan szabálysértés, hogy csendháborítás. Ha valaki a rendőri felszólítás ellenére nem hagyja abba a szabálysértést elő lehet állítani a rendőrségre.

2. Egy rendőr ne hazudjon, mert akkor milyen erkölcsi alapon is intézkedik.

3. Az USA-ban, egy civilizált európai országban nullához konvergál annak az esélye, hogy egy rendőr hamisan vádolna valakit.

4. Velem az történt meg, hogy már a benzinkúton tankoltam amikor utánam jött egy rendőrautó. Egy 20 éves rendőrlány azt mondta, hogy nem volt bekapcsolva a biztonsági övem, és ezt szemből látta a hátsó ülésről. (Ha nincs bekapcsolva úgy visít az autó, hogy megőrülsz.) BE VOLT KAPCSOLVA. Nem ismertem el. Szabálysértés. Bíróság. Marasztaló ítélet. Indokolás: " Egy rendőr nem hazudik."
Hazudott...

A baj az, hogy először egy biztonsági öv, aztán ... "ártatlanokat" ítélnek el emberölésért... Pl. Pusoma Dénes, Móri ügy...

Magyarország furcsa egy hely... sajnos igazából én sem nagyon szeretem...

h3llo 2009.01.31. 16:34:44

ti frankón azt hiszitek, h ilyen csak magyarországon van? és az USÁban szerintetek mi van?

Zajgyár 2009.01.31. 16:39:31

@RobinWarez: Hm... Mi van, ha ő tényleg úgy látta? Rendőr is ember, meggyőződésből mondta hogy nem volt bekötve.

Miért hazudna egy rendőr, ha épp nem akar lehúzni pénzre?

Mi a fasznak indított volna el feljelentést, bírósági eljárást ha nincsen meggyőződve az igazáról? Csak magának csinál munkát.

Te meg miért vitted el bíróságig az ügyet?
Kifizeted a szabálysértési bírságot és el van intézve. Ha jól emlékszem 2x lehet reklamálni a rendőr előadónál, utána kerül csak bíróságra. Na, oda biztos nem mennék egy öv miatt, függetlenül kinek van igaza.

Zajgyár 2009.01.31. 16:40:21

@h3llo: USA-ban még soha senkit nem ítéltek igaztalanul halálra. OKÉS???

Lone Starr (törölt) 2009.01.31. 17:00:51

Akik úgy vélitek, hogy "jól megkapta a kis köcsög", szerintem érdemelnétek egy fotosoppolt képet, amint a névtelen-arctalan kommandósokkal pacsiztok egyet, akik 2006-ban is jól megmutatták, milyen országban élünk. Ti tartjátok fenn ezt a rendszert. Kádár koponyája, akárhol is van, szélesen vigyorog most és köszöni nektek, hogy szelleme tovább él. Előttem van az a jelenet, amelyiken minden elhaladó rendőr belerúg egyet a fekvő csávóba. Ti is rajta vagytok a felvételen, csak nem látszotok, ahogy a kommandósok arca/száma sem.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.01.31. 17:02:20

@kovi1970: > Hát engem meg a zenét hangosan bömböltető kiscsákó zavar jobban.

Bocs,de akkor te hulye vagy. Szebben mondva: rovidlato. Mert ez a rendor meg a tarsai nem csak a szomszedban rajcsurozo egyetemistakat fogja megszivatni, hanem teged is, meg barkit, akit ugy gondol. Es ez a baj, nem az, hogy a hangoskodok, akik ebbol a szempontbol nyilvan rossz arcok voltak ott es akkor (nyilvan nem szoltak elore, hogy buli lesz, es aki tud, az aznap ejjelre tiplizzen) azok megszivtak egy kicsit.

> Főleg ha a szomszédban teszi.

Rovidtavu gondolkodas, oda vezet, ami most itt van ;).

> Ja és egyáltalán nem bizonyított, hogy a rendőr törvényt szegett.

Ha igy van a tortenet, ahogy a blog gazda leirta, akkor eleg kemenyen. Bizonyitani nem kell, ez nem a birosag. Amugy meg ismerve a magyar rendoroket (Zsanett ugy, 2006-os 'tuntetesek' kezelese) eleg hiheto az allitas.

> Aki mellesleg előtte a szabálysértését el is ismerte. :P

Es ha abban is hazudott? Mazsolazgatsz, azt hiszed el, ami tetszik. Sok ertelme nincs.

thorpe (törölt) 2009.01.31. 17:07:24

@Recskarészer: We happy, Vincent. Amit nekem címzel, abban egyetértünk.

Ezzel az országgal sok baj van, többek között az - ami látszik a hozzászólásból is -, hogy mindenki úgy érzi, hogy mindenhez qrvára joga van, és annyira meg tud sértődni, ha szólnak neki, hogy erre vagy arra köteles is.

Ez valószínűleg a bizalom totális hiányából is ered, hogy pl. a szerzőnek eszébe se jut, hogy a rendőr nem feltétetlenül gonoszkodni ment ki, meg nem is jókedvéből, hanem parancsra, aztán jól-rosszul csinálni akar valamit, ha már ott van.

A telefont, gondolom, azért rakatta el, mert nem standup commedy-t jött tartani, hanem haladni akart. Amikor hozzánk jöttek anno, senkit nem vittek el, pedig botrányosan részegek voltunk. Lehetett magyarázni utána a városházán a szabálysértési előadónak, hogy nem is voltunk annyira hangosak :)

thorpe (törölt) 2009.01.31. 17:09:54

@Lone Star: hát ti is megmutattátok a Kossuth téren...

Lone Starr (törölt) 2009.01.31. 17:35:30

@thorpe?
Ahhoz, hogy mondhassuk, hogy "ti", erősen alá kell támasztani a többesszámhoz szükséges közös tulajdonságokat. Nekem nem sok közös tulajdonságom van azokkal, akik mások épségében, vagy tulajdonában kárt okoztak, bármi okból. Így nem érzem magam megszólítva ebben a Kossuth téri dologban.

Én azért éltem a "ti" fordulattal, mert szerintem aki ilyen könnyen rálegyint az aránytalan intézkedések következményeire, sőt támogatja ezeket, azoknak e közös ideológiai tulajdonságai igenis egy platformra helyezik őket a szabad vadászatot tartó rendőrökkel. Mert nem látják, hogy ami kicsiben kezdődik, az elér ilyen nagyra is.

pazola 2009.01.31. 17:38:23

óóóó 2009.01.31. 12:11:39

Kivanom neked, hogy egy egyszeru kozlekedesi szabalysertesert ( bicajjal athajtani az uton, keresztbe ) allitsanak falhol, kutassanak at, gyanusitsanak meg lopassal, akarjanak megolni. De tenyleg. Oszinten kivanom. Akkor majd nem fog jarni az a nagy, tudalekos, hozza nem erto pofad! ( mert ami veled nem tortent meg, az nincs is! )

thorpe (törölt) 2009.01.31. 17:54:11

@Lone Star: annyira éreztem, hogy ha neked szabad általánosítani, nekem nem. Én kérek elnézést, megyek és feloszlatom magam.

Érzem most már, hogy valójában te nem valamiféle paranoid, ostoba és beteg parancsra általánosítod a világot jókra és gonoszokra (amilyen én lennék, ugye), ó nem: neked - ki az én és a nem én közti filózifiai szakadékra is próbálsz oly szerényen nevelni -, neked vízióid vannak, saját nem nyugvó szemeddel láttad szegény színjózan, színmagyar kamerázó barátunkat, látod a böszme ávósjárőrt, amint csendháborítást kollaborál és beleköt magába, hogy amazt ürgebőrbe varva elvitethesse; sőt látod komisz, kócos pofámat, amint gúnyt űz, és kiolvasod a fejemből, mennyire helyeselem antikommunista mártíraink sarlókalapáccsal történő nyilvános agyonverését.

Mert másként nem lehet.

Lone Starr (törölt) 2009.01.31. 18:09:29

@thorpe:
A rendőr nem gonosz, csak a képességei nem voltak elégségesek a helyzet kezeléséhez. Olyan eszközt választott a házibuli okozta problémák felszámolásához, ami aránytalan, elnagyolt és főként abból fakad, hogy tudja, nem kell következményektől tartania. És ezt onnan tudja, hogy látta, mi (nem) történik ilyen esetekben. És ez azért lehet, mert túl sokan támogatják ezt a szemléletet.

thorpe (törölt) 2009.01.31. 18:44:19

Valahol fönt írtam, hogy a rendőrök mi mindentől tartanak (utcára kerülés, katonai bíróság). Ebben az országban nagy hagyománya van a példa-statuálásnak, lásd Miskolc szerencsétlen kapitányát, aki elmondta, hogy az utóbbi 8 rabló cigány - erre azonnal áthelyezték, mert hogy rasszista. Pedig tény, hogy cigányok voltak...

A konkrét intézkedés lehet, hogy tényleg aránytalan volt, ezt nem tudhatjuk. Attól még a kamerázó meg köteles lett volna magát alávetni.

Lone Starr (törölt) 2009.01.31. 19:20:33

@thorpe: Ebben egyetértünk. Nem irigylem a rendőröket amiatt, hogy sokszor ilyen kettős elvárásoknak kell megfelelniük. Eléggé összezavaró a helyzet.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.01.31. 19:32:09

RobinWarez 2009.01.31. 16:16:05

A biztonsági öves sztorid a Te történeted, Te ismered az igazságot és mivel mindenki emberből van - még a Robocop is:-) - ezért vannak emberi gyarlóságai.

"A baj az, hogy először egy biztonsági öv, aztán ... "ártatlanokat" ítélnek el emberölésért... Pl. Pusoma Dénes, Móri ügy..."

Igen... meg az a baj, hogy egyik-másik ügyben 1 db ember a bulvárból szed össze félinformációkat, amikből összerakja a saját igazságát. Miután az általad említett ügyekből könyv ill. film (vagy annak szándéka) is lett, Mórról pedig írtak az újságok, ezért szerencsétlen dolog a Te biztonsági öves "igazságodat" Pusoma Dénes vagy éppen a móri gyanúsítottak igazságával alátámasztani.

Nézz utána, hogy kikkel mérted össze magad, az irányadó pedig ne PD védőjének könyve legyen:-)

cso zsi 2009.01.31. 19:34:45

@DaveSlim: "Magyarország öregszik"
Hát igen
Tehát igen valószínű, hogy az intézkedő rendőr ugyanabból a korosztályból származik, mint a poszt esete. Nincs öreg közrendőr. Aki másfél évet volt katona, az 45-50 év körül lehet. Az ennyi idős rendőr az már nyugdíjas a legtöbb helyen kishazánkban.

raptor_ 2009.01.31. 19:54:31

az ne menjen rendőrnek, aki nem tud uralkodni az indulatain, otthonról beviszi a melóba a szarját és ez alapján intézkedik, jog- és szabálytalanul.

ez egy rendőrállam.

az biztos, a gyerekem már úgy nevelem, hogy az én hibámba ne essen bele: ne maradjon itt várni a jót, várni a semmit. legyen inkább idegen más országban, meg külföldi, de ne tiporják a semmibe a jogait és ne nyomják el csírájában azt, hogy érvényesülni tudjon.

magyarország = hasugság, csalás, korrupció, rendőrbűnözés

thorpe (törölt) 2009.01.31. 20:18:18

@raptor_: = megfutamodásra neveled szegény gyereket.

KeyserSoze 2009.01.31. 22:53:12

Nem olvasom végig, de meglep, hogy nincs erről Index cikk (és a Plastikról is lekerült). Nagyrészt Indexesek és Index-közeliek az érintettek, nem? Hírbehozó, Pozsi, Szalóki Róbert stb.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.02.01. 00:35:28

Nos fiatal barátom, a rendszerváltás után kezdtünk kiscimboráimmal ide-oda elmenni szórakozni, nem messze a lakhelyünktől. De el. Voltunk balfaszok, részegek, nemtetszőek...

Volt a közelünkben mindig rendőr. 'És soha nem inzultált. Megjegyzem, mi sem őket.

Nem provokáltuk, mert mindenki tudta mi a dolga, és mégis jól érzem magam az országomban.

Ahonnan az országelhagyós szövegedet bérelted, kérlek bérelj egy repülőjegyet is, és valóban hagyd el az országot!

Mert semmi keresni valód itt.

Nyugi, majd kifizetem az adó rádeső részét...

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2009.02.02. 13:54:49

FYI ugyanaz az eset van a zugügyvéden mint itt, csak az az előállított haver beszámolója, tehát pontosabb és részletesebb, mint amit én összedobtam akkor hirtelen felindulásból

efhábé 2009.02.02. 14:00:55

@fraki: "Én inkább úgy látom, hogy az itt (a szavakat kicsit félrehasználók által) funkcionális analfabétáknak stb. kikáltott kommentezők erkölcsi érzéke rendben van."

Te szerencsétlen, olvasni tudsz-e?

A komment így kezdődik:
"Szomszéd jön, panaszkodik, halkítunk."

Értesz-e magyarul? A szomszéd szólt, ezek meg HALKÍTOTTAK.
Nem volt elég a szomszédnak, rendőrséget hívott, teljesen rendben van a dolog. Rendőrség kiszállt, ez is rendben van. Megpróbálták halkítani a bulit, ez is rendben van.
Az nincs rendben, hogy valakit hamisan vádoltak igen komoly bűncselekménnyel.
Ha szerinted az a rendben lévő erkölcsi érzék, ami némi hangoskodás bűntetéseként elfogadja az előállítást és nagyon komolyan bűntetendő bűncselekménnyel való vádolást, akkor iszonyat nagy bajban van ez az ország erkölcsileg. Arányosságról hallottál-e már, ostoba barátom?
Tudod-e, mi a büntetési tétele a hivatalos személy elleni erőszaknak?
Gondold már át, ép erkölcsi érzékkel, mit követtek el ezek az emberek. Nem a szomszéd ízlésének megfelelő mértékben csökkentették a hangerőt.
Iszonyat zavaró bír lenni egy házibuli és jó, hogy a rendőrség hajlandó segédkezni a beszüntetésében, de az nagyon nem jó, hogy az intézkedés rögzítése hamis vádat von maga után, méghozzá nagyon súlyos bűncselekménnyel való vádat.
Simán megtehette volna a rendőr, hogy szabálysértési eljárást kezdeményez csendháborításért, csak akkor neki kellett volna körmölnie, így meg elintézte azzal, hogy a többieknek akadt némi papírmunkája, nem neki.
Ha ez belefér az egészséges erkölcsi érzékbe, akkor javaslom, hogy kardoskodj a vendetta mellett is, erkölcsileg pont annyira egészséges, mint ez a történet...
süti beállítások módosítása