reader

fc

os test

syntaxerror @ indafoto

Automatikusan fordít a reader?

2009.02.10. 22:39 | Syntax Error | 3 komment

Meglepő dolgot találtam ma a readerben. Egyes magyar nyelvű feedek tartalma angolul jött be, ráírva hogy "Translated by Google" és egy "Show original" linkre kellett kattintani hogy magyar legyen belőle. Itt egy példa:

Mondjuk nem minden feednél történt meg, szóval lehet hogy a feed valamilyen tulajdonsága alapján dönt, mondjuk az rss <language> tag tartalma alapján, ami a screenshotolt feednél pl <language>hu</language>.

Lehet, hogy attól van hogy a gmailt, a readert és úgy általában a googlet angolul használom defaultból, de attól még eléggé furcsa lépés egy ennyire félkész fordítóbaszt automatikusan ráereszteni a feedjeimre... Ráadásul váratlanul, a reader felületén semmi nem jelezte ezt.

Nálatok is fordít a reader?

Címkék: google rss reader translate

New Zealand's new Copyright Law presumes 'Guilt Upon Accusation' and will Cut Off Internet Connections without a trial. Join the black out protest against it!

A bejegyzés trackback címe:

https://syntaxerror.blog.hu/api/trackback/id/tr88935871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2009.02.10. 22:48:23

jobban körülnézve találtam egy "Translate to my language" menüpontot a feed settings-nél, ami eddig mintha nem lett volna. csak azt nem értem miért kellett defaulttá tenni

KTamas · http://ktamas.com/ 2009.02.11. 09:11:27

A feature eleg regi a readerben, de az hogy automatikusan csinalja, olyat meg en se lattam.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2009.02.11. 11:00:16

tegnap visszanyomkodtam az összes feedet originalra erre ma megint lefordított néhányat. igazán wtf
süti beállítások módosítása